Bones Reds

Sommige producten zijn zo vanzelfsprekend als je in een skateshop werkt, dat je ze bijna over het hoofd zou zien. Neem Bones Reds. We verkopen deze lagers al sinds dag 1 in onze shop, maar zetten ze zelden in de spotlights. Onterecht eigenlijk, want er zit best een cool verhaal achter deze “Made in China” lagers. Het verhaal van Reds begint in de vroege jaren ’80, als George Powell (bekend van Powell Peralta skateboards) het idee opvat om betaalbare lagers te maken die geoptimaliseerd zijn voor skateboarden. Bij zijn zoektocht naar een geschikte lagerfabrikant komt George uiteindelijk terecht in Zwitserland. Samen met een Zwitserse fabrikant creëert George de snelste, meest gewilde en meest succesvolle lager in de geschiedenis van het skateboarden. Sterker nog: Bones Swiss (zoals de Zwitserse lagers worden genoemd) zijn nog steeds de snelste lagers op de markt.

Bones Swiss hebben eigenlijk maar één nadeel, en dat is de prijs. In de tijd dat deze skateboardlagers op de markt kwamen kostten ze maar een fractie meer dan de Duitse lagers die destijds populair waren. Een paar jaar later kost het echter een stuk meer om de lagers in Zwitserland te fabriceren, en die kosten worden doorberekend aan de klant. George Powell beseft dat dit Bones Swiss onbereikbaar maakt voor een grote groep skaters en gaat op zoek naar een goedkoper alternatief. Hij denkt al snel aan China, omdat hij dit land een paar keer erder heeft bezocht om het skateboarden aldaar te promoten. Op zijn trips zag hij dat delen van China goed ontwikkeld zijn en beschikken over moderne fabrieken die in staat zijn hoge kwaliteit te leveren voor een lage prijs. En dus gaat George op zoek naar een Chinese fabrikant die met zijn hulp skateboardlagers kan maken die in de buurt komen van het Zwitserse origineel. Twee jaar en vele tests later is het zover: een Chinese lagerfabrikant slaagt erin om volgens de specificaties van Bones lagers te maken die verbluffend dicht in de buurt komen van de prestaties van Swiss Bones, maar slechts de helft van de prijs kosten. Bones noemt de skateboardlagers Bones Reds.

In tegenstelling tot veel goedkope lagers zijn Reds niet volledig afgesloten, maar kun je het plastic kapje makkelijk verwijderen om de lager van binnen schoon te maken en te onderhouden. Tijdens skatesessies komen stof en ander vuil in je lager, en het smeermiddel in de lager droogt uiteindelijk uit. Hierdoor raken de balletjes in de lager uiteindelijk beschadigd, wat hetzelfde effect heeft als rijden met flatspots op je wielen: het maakt herrie en wordt warm. Een simpel natuurkundelesje leert dat hoe meer energie wordt verspild aan herrie en warmte, hoe minder energie als kinetische energie overblijft om je in beweging te houden. Bones Reds lagers zijn van tevoren behandeld met Bones Speed Cream, een smeermiddel dat speciaal ontwikkeld is voor skateboarden, en ook los verkrijgbaar is. Speed Cream is iets duurder dan een gewone smeerolie, maar laat je lagers langer harder draaien.

Bones Reds zijn inmiddels de best verkopende skateboardlagers ter wereld en behoren ook tot de favoriete lagers van de Revert crew. Reds’ combinatie van hoge kwaliteit en lage prijs vind je simpelweg nergens anders!

Shop hier Bones Reds

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden