De mooiste freeride bestemmingen

Deze winter gaan we ons nog meer richten op freeriden. Alles wat je nodig hebt voor een vette trip naar de poeder vind je komend seizoen bij ons in de shop: van splitboards tot Airbag backpacks en van freeride bindingen tot lawinepiepers. Maar wat zijn nou eigenlijk de beste freeride bestemmingen? Afgelegen oorden als Alaska en Kamtsjatka staan hoog op het lijstje van iedere freerider, maar dichter bij huis hebben de Alpen ook genoeg te bieden. We zetten een aantal bestemmingen voor je op een rij.

Freeride bestemmingen in de Alpen:

Freeriden is voor veel wintersporters het ultieme gevoel van vrijheid. Tot je knieën in de verse poeder, hellingen opzoeken waar niemand komt en een stuk ‘hiken’ voor die ene prachtige afdaling. Dat is waar het bij off-piste snowboarden om draait. Een wintersport in Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland of Italië kun je volledig in het teken laten staan van freeriden. Er zijn tal van wintersportbestemmingen waar de poeder op je wacht.

Veiligheid voor alles:

Iedere freerider weet dat er aan snowboarden buiten de geprepareerde pistes risico’s kleven. Je kunt tijdens je wintersport echter tal van maatregelen treffen om je off-piste avontuur zo veilig mogelijk te maken. Behalve een meer dan gemiddelde techniek, is ook gebiedskennis, lawinekunde en je equipment belangrijk bij freeriding. Ga nooit zomaar off-piste, maar zorg voor de onmisbare lawine 3-eenheid; lawinepieper, schep en sonde. Lees iedere ochtend ook het plaatselijke lawine- en weerbericht. Ben je onbekend in een gebied ga dan op stap met een ervaren gids. Zij weten waar je de beste sneeuw en mooiste hellingen kunt vinden voor een onvergetelijke poedertrip!

Off-piste in Oostenrijk:

In Oostenrijk zijn tal van bestemmingen waar je uitstekend off-piste kunt snowboarden. Het chique St. Anton heeft allerminst de uitstraling van een hip en trendy dorp maar de freeride mogelijkheden zijn er niet minder om. In St. Anton vallen iedere winters meters sneeuw en dat is wat freeriders willen. Tracks die je niet mag missen zijn die van de Matunjoch, de Schindler Spitze en natuurlijk de afdaling van de Valluga die je helemaal naar Zürs leidt. Andere toerski bestemmingen in Oostenrijk zijn Sölden, Ischgl en Kaprun.

Poederhappen in Frankrijk:

Als er één wintersportbestemming in Frankrijk is waar je kunt freeriden dan is het La Grave. La Grave ís off-piste! Een gondel brengt je naar 3200 meter en vanuit daar ligt een wereld vol verse sneeuw aan je voeten. Hier vind je geen geprepareerde pistes maar alleen off-piste afdalingen. Er zijn ontelbare runs die je terugleiden naar het dorp en altijd nieuwe stroken om te ontdekken. La Grave is een plek die iedere freerider bezocht moet hebben. Andere off-piste bestemmingen in Frankrijk zijn L’Alpe d’Huez, Val Thorens en Tignes.

Zwitserse freeride paradijzen:

Het Zwitserse berglandschap biedt freeriders optimale mogelijkheden. Er zijn tal van bekende en minder bekende bestemmingen waar de besneeuwde hellingen klaarliggen om te worden gespoord. Andermatt is het sneeuwzekerste skigebied van Zwitserland en een paradijs voor freeride liefhebbers. In Andermatt liggen meer dan 100 off-piste afdalingen voor je klaar waarvan de Guspis en Giraffe échte aanraders zijn. Zermatt, Verbier en Saas-Fee zijn ook hotspots onder freeriders in Zwitserland.

Heliboarden in Italië:

De droom van iedere freerider is om per helikopter afgezet te worden op de top van een berg om vervolgens door de maagdelijke poeder naar beneden te boarden. In Italië kan deze droom werkelijkheid worden. Het skigebied van de 4634 meter hoge Monte Rosa is een goed bewaard geheim onder freeriders. De flanken van de Monte Rosa lenen zich uitstekend voor off-piste avonturen en hier heb je ook de mogelijkheid om te heliboarden. Ook in Courmayeur, Val Gardena en Sestrière komen freeriders volledig aan hun trekken.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden