Diep in Delft

Sinds eind vorige zomer verschenen onder de hashtag #diepindelft (@diepindelft) meerdere toffe teasers en korte clips op het net met harde skate-actie uit het historische hart van Delft. Inmiddels is Diep in Delft uitgegroeid tot een full-length film, die op 8 mei in première gaat in Delft. Wij waren benieuwd naar het verhaal achter de film en vroegen het onze man in Delft, Revert legend Gosse ‘De Skater’ Oldenziel. Dit is zijn verhaal:

Meestal maakten we (lees: Martijn van Hemmen) in Delft elke zomer een editje van park footy. Het afgelopen jaar zijn we echter een beetje hyped geworden door wat ik maar even ‘het nieuwe skaten’ noem: het een beetje meer creatief en minder op ingewikkeldheid van truken gerichte streetskaten en met name ook filmen zoals Polar, Palace en Magenta dat doen. Dus had Martijn het idee om dit jaar een editje te maken met alleen truken in het centrum van Delft. Het centrum van Delft staat om veel dingen bekend. Er wonen veel studenten, je kan er Delfts blauwe dingen kopen, onze vader des vaderlands is er gepopped, maar er zijn vrijwel geen skatespots.
Een klein jaar en een slordige 300 lahmacuns verder hebben we een film van 50 minuten vx1000 footy met skaters uit heel Nederland. Vanuit Haarlem is er footy van Tobias van Rooij, Vincent Walthaus, Tycho Henskes, Florian Dalhuijsen en diep in mijn hart van mijzelf.

De première is vrijdag 8 mei in het Floratheater in Delft, 20.30 – 03.00, entree is gratis, afterparty is er, dvd is 5e.

Teaser #1

Teaser #2

 

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden