NK Skateboarden 2016

NK Skateboarden 2016

Van 30 september t/m 2 oktober 2016 strijden de beste skateboarders van Nederland om de titel Nederlands Kampioen 2016. Het NK Skateboarden zal plaatsvinden in de Koepelhal te Tilburg. Ook dit jaar is Revert 95 weer sponsor van het meest belangrijke skate event in Nederland. Het NK Skateboarden is dit jaar de wedstrijd met de grootste prijzenpot en het grootste speciaal aangelegde skateboard parcours ooit georganiseerd in Nederland. Het belooft dus volop spektakel te worden. Naast de wedstrijd is er het hele weekend een uitgebreid programma aan skateboard (gerelateerde) activiteiten en festiviteiten. Wil je graag het hele weekend blijven? Op 10 minuten lopen is er een speciale NK Skateboarden camping.

Het Parcours

Speciaal voor dit NK Skateboarden werken alle gerenommeerde Nederlandse ontwerpers en bouwers voor het eerst samen aan een gezamenlijk doel: Het beste parcours voor de meest prestigieuze wedstrijd van het jaar. Het NK Skateboarden! 875 m2 Street parcours Met 50 meter lengte en 17,5 meter breed is dit het grootste speciaal aangelegde parcours van het jaar. Het parcours bestaat uit obstakels en elementen geïnspireerd door de stedelijke omgeving, ‘de straat’.

Het is een uniek en speciaal voor het NK ontworpen en gebouwd parcours, dus gelijke kansen voor iedereen. Het divers en uitdagend parcours zal in combinatie met de grootste prijzenpot van het jaar zorgen voor een spetterend NK Skateboarden 2016! De ontwerpers en bouwers zijn o.a: Hans van Dorssen (Ladybird Skateboarding), Damiaan Winkelman (SkateOn), Jeroen van Eggermond (Nine Yards), Jeroen Dekker (Hectik Skateramps), Niels Naber (Burnside Constructions), Michael Groenewegen (Sterling Project), Jitze Wils (Studio Wils) en Paul Verbraak (OneManArmy).

Het NK Skateboarden wordt georganiseerd door Skateboard Federatie Nederland en Hall of Fame cultuurfabriek, in samenwerking met de Provincie Noord Brabant en Gemeente Tilburg.

Meer informatie over het NK Skateboarden 2016 vind je hier.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden