Oakley Frogskins

Oakley Frogskins behoren zonder enige twijfel tot de meest iconische Oakley zonnebrillen ooit. De Frogskin is Oakley’s interpretatie van de Wayfarer, het klassieke frame uit de jaren ’50. Net als een goede jeans voegt de Wayfarer een bijna nonchalante dosis stijl toe aan je look. Het Wayfarer silhouet werd in 1952 gecreëerd door eyewearpionier Raymond Stegeman. Met een radicaal nieuwe vorm en plastic constructie is de Wayfarer een onmiskenbaar product van zijn tijd. Het trapeziumvormige frame (geïnspireerd op kattenogen) past in het rijtje mid-century designklassiekers als de Eames chair en de vleugels van Cadillac. Stegemans Wayfarer werd in de jaren ’50 en ’60 mateloos populair, mede doordat James Dean hem regelmatig rockte. De mysterieuze, subtiele badass look, veroorzaakt door het trapeziumvormige frame en de stevige, mannelijke pootjes, maakte de bril onweerstaanbaar. Maar dat Wayfarers er vrijwel allemaal hetzelfde uitzien, betekent niet dat ze op dezelfde manier worden gemaakt.

In 1985 gaf Oakley met de Frogskins een onverwoestbare, hardcore twist aan het klassieke Wayfarer frame. Oakley is geobsedeerd door innovatie en heeft sinds 1975 al meer dan 600 materialen gepatenteerd. Het bedrijf begon ooit in een garage in Californië met het fabriceren van handvatten voor crossmotors. Daar kwamen al snel handschoenen en bescherming voor motorcrossers en BMX’ers bij. Toen Oakley zich in 1980 op de eyewear markt stortte (eerst met goggles voor crossers, daarna met snow goggles en ten slotte casual zonnebrillen), was het al een van de leidende merken in de actiesportwereld. Oakley’s avontuurlijke, innovatie-gedreven DNA in ogenschouw nemend, kun je stellen dat Oakley zonnebrillen zeker geen standaard brilletjes zijn. De Frogskins is hier een van de beste voorbeelden van. Met een trapeziumvormig frame, sleutelgatvormige neusbrug en Oakley logo’s op de slapen blijft de Frogskins trouw aan het gedurfde silhouet van de Wayfarer. Maar zoals bij alle Oakley zonnebrillen is er meer dan je van buitenaf kunt zien. Zo wordt het frame van Frogskins gemaakt van schokbestendig O Matter plastic met een gecontroleerde flexibiliteit, waardoor de brillen opgewassen zijn tegen harde schokken en botsingen. De Frogskin beschikt daarnaast over Oakley’s bekende Three-Point Fit, een pasvorm die zich concentreert op je slapen en neus om de bril veilig op je hoofd te houden zonder pijnlijke drukpunten te creëren.

Maar Oakley’s sport-specifieke design stopt niet bij het frame. Plutonite lensmateriaal levert ongekende bescherming tegen schadelijke straling, doordat de bescherming in de glazen zelf zit ingebouwd en niet, zoals bij de meeste brillen, bestaat uit een coating op de glazen. De lenzen hebben daarnaast een anatomische vorm om perifeer zicht te maximaliseren en vervorming te minimaliseren. Door de compromisloze look en feel werd de Frogskin opgepikt door surfers, skaters en andere actiesporters, niet veel later gevolgd door muzikanten en filmsterren. Het bekendst werd de Frogskin echter door het grote kleurenspectrum waarin de zonnebril verkrijgbaar is. Van neon- tot aardkleuren, van mat tot transparant en met een heel scala aan lenzen, de Frogskin is bijna net zo avontuurlijk als de mensen die hem dragen. Een van de bekendste Frogskins ooit is onze eigen samenwerking met Oakley uit 2010, de Revert 95 X Oakley Frogskin. Als eerste Frogskin met matzwart frame geldt deze bril als de heilige graal onder Frogskin-verzamelaars. Ook voor dit jaar hebben we weer een samenwerking met Oakley voor je in petto, dus stay tuned voor meer informatie!

De nieuwste toevoeging aan de almaar uitdijende Frogskin lijn is de Surf Collection. Deze Frogskins zijn uitgerust met transparante frames en een tropisch kleurenpalet. Check alle Oakley Frogskins in de online Oakley shop van Revert 95!

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden