Skateboard kopen voor beginner

Je eerste skateboard kopen

Wil je een skateboard kopen? Dan ben je bij Revert 95 zeker aan het goede adres. Als skateshop met meer dan 25 jaar ervaring kunnen wij je zeker aan een goed board helpen. Een nieuw skateboard kiezen is niet de moeilijkste keuze die je ooit zult moeten maken, maar voor sommige skaters komt het wel in de buurt. Zeker beginners vinden het moeilijk om een skateboard te kiezen dat bij ze past. Met zoveel verschillende merken, maten, shapes en losse onderdelen is het ook lastig om te bepalen waar je moet beginnen.

Gespecialiseerde skateshop


Het feit dat skateboards niet heel goedkoop zijn, helpt ook niet echt mee bij het maken van een snelle keus. Toch kun je beter niet naar de speelgoedwinkel of een gewone sportwinkel gaan omdat de boards daar goedkoper zijn. Deze skateboards gaan veel sneller kapot en in tegenstelling tot echte skateboards zijn de losse onderdelen niet te vervangen. Deze boards zijn dus een typisch gevalletje van ‘goedkoop is duurkoop’. Tevens zal je snel genoeg merken dat de trucks niet goed sturen, de wielen niet lekker rollen en ga zo maar door. Niet echt optimaal dus. Als gespecialiseerde skateshop verkoopt Revert 95 alleen skateboards en onderdelen van professionele merken zoals Habitat, Alien Workshop, Toy Machine, Birdhouse, Zoo York en vele anderen. Alle losse onderdelen van deze skateboards zijn afzonderlijk te koop en te vervangen. Bovendien kan Revert 95 je als gespecialiseerde skateboardwinkel altijd helpen met deskundig advies.

Compleet skateboard of zelf samenstellen?


Een skateboard bestaat altijd uit een deck (de plank), trucks (de assen), wielen, griptape en lagers. Het eerste wat je moet bedenken is of je een complete set wilt kopen of zelf een setup wilt (laten) samenstellen uit al deze losse onderdelen. Een compleet skateboard is vaak voordeliger. De kwaliteit van de onderdelen van een complete is bovendien vergelijkbaar met die van de losse hardwaren die je in onze winkel vindt. Het enige nadeel is dat de keus aan completes iets beperkter is. Als je per se dat ene vette deck wilt of die fijne trucks, zal je dus je eigen skateboard moeten samenstellen. Dit is natuurlijk ook wel iets leuker. Over het algemeen raden wij mensen die net beginnen aan om te starten met een complete set. Zodra je wat meer ervaring hebt, weet je beter wat je wilt en kun je het deck, de wielen en trucks kiezen die je het fijnst vindt skaten.

Skateboard decks


Als je eenmaal weet voor welke van de twee opties je gaat, moet je gaan bepalen welke maat skateboard het best bij je past. Hier raken veel beginnende skaters het spoor bijster. Maar maak je geen zorgen. Als beginner is het namelijk bijna onmogelijk de juiste maat en shape te bepalen, omdat je simpelweg nog niet weet wat je wilt. Natuurlijk zijn er wel wat algemene richtlijnen waar je aan vast kunt houden. Voor kinderen zijn er bijvoorbeeld speciale miniboards, maar kids vanaf 12 jaar kunnen al op een ‘volwassen’ skateboard uit de voeten. Niet alleen je lichaam speelt een belangrijke rol bij het kiezen van een skateboard deck, maar ook de skateboardstijl die je voor ogen hebt. Street skaters die veel technische flip tricks in hun bag of tricks hebben, kiezen vaker voor een smaller deck (7.5” tot 8”). Als je pools en ramps wilt gaan skaten kun je beter kiezen voor de stabiliteit van een breder deck. Skaters die vooral lekker willen cruisen of terug willen naar het old school tijdperk, kunnen kiezen voor een nog breder deck (boven de 8.25”) of een van onze vele cruisers of longboards.Skateboard protectie


Als je bang bent om te vallen dan is het geen overbodige luxe om ook aan Protectie te denken. Sowieso is protectie verstandig want voorkomen is beter dan genezen. Om dat knappe koppie van je te beschermen adviseren wij het dragen van een Helm. Revert 95 verkoopt verschillende soorten en maten helmen, ook voor de kleinste koppies. Daarnaast kan je ook nog denken aan Knie– en Elleboogbescherming. Zorg er wel voor dat je niet beperkt wordt in je bewegelijkheid. Want dan ga je sowieso vallen.


Skateboards zijn om te gebruiken


Voor welk skateboard je uiteindelijk ook voor kiest, je zult er rekening mee moeten houden dat het vroeg of laat kapot kan gaan. Skateboarden is nou eenmaal niet goed voor skateboards. Decks kunnen breken en trucks en wielen slijten. Met de skateboards en hardware van de professionele merken die wij verkopen, ben je in ieder geval verzekerd van de best mogelijke kwaliteit en de vetste stijl.

Advies van professionals


In de Revert 95 Winkel in Haarlem werken alleen maar professionals. Mocht je dus nog steeds twijfelen wat nu het beste voor jou is, kom dan naar de shop. Daar kunnen we gezamenlijk tot de beste setup komen voor jou als beginnende, ervaren of professionele skater. Je kan ons ook altijd bellen op 023-5327763 optie 1

Klaar voor je eerste skateboard? Shop online of kom gezellig langs!

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden