Snowboard jassen

Een snowboard jas is onmisbaar op jou wintersport vakantie. De snowboard jassen zijn in de loop der jaren erg veranderd. Het onderscheid tussen mode en functionaliteit soms heel moeilijk te maken, maar wij verzekeren jullie ervan dat alle jassen in onze shop een minimale waterdichtheid hebben van 5k en jou dus droog en warm zullen houden op de piste. We proberen de specificaties van de snowboard jassen zoveel mogelijk aan te geven in onze webshop. Mocht je toch nog vragen hebben dan kun je altijd naar de winkel bellen voor advies bij het kopen van jou snowboard jas. We raden ten allen tijden aan om naast een snowboard jas ook een fleece en thermisch ondergoed te dragen voor lichaamsvochttransport. Ga snel naar de outerwear voor mannen, outerwear voor vrouwen of outerwear voor kinderen om onze volledige collectie snowboard jassen te bekijken.

De waterdichtheid:

Een van de belangrijkste punten waaraan een snowboard jas moet voldoen is waterdichtheid. Doormiddel van een ISO norm is het vastgelegd wanneer een kledingstuk waterdicht is en wanneer niet. De waterdichtheid van een product wordt gemeten aan de hand van hoeveel kolom water het kan dragen. Dit wordt gemeten doormiddel van een buis die op de stof wordt gezet. Deze buis wordt vervolgens gevuld met water tot de stof het water doorlaat. Zodra dit gebeurt wordt het aantal centimeter aan water in de buis opgemeten. Een kledingstuk mag waterdicht worden genoemd als het 120 tot 150cm water kan dragen. Daarnaast moet de snowboard jas afgetapte naden hebben, de ritsen moeten afgedicht zijn en natuurlijk moet de jas volledig uit waterdichte materialen bestaan.

De winddichtheid:

Een snowboard jas die winddicht is geeft veel comfort. Over het algemeen zijn snowboard jassen die een waterkolom van tientallen meters kunnen dragen ook winddicht.

De ademende werking:

Een mens verliest de hele dag door vocht, tijdens het snowboarden natuurlijk nog meer! Belangrijk bij een snowboard jas is dat de hij vocht kan kwijt raken via de stof. Dit hoeft geen probleem te zijn aangezien katoen en nylon van zichzelf al ademende stoffen zijn. Alleen moet de jas natuurlijk ook waterdicht zijn. Door verschillende lagen te gebruiken kan deze combinatie toch worden gemaakt.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden