Snowboarden

Vaak word er gekozen voor de populaire skigebieden in Frankrijk en Oostenrijk, maar wist je dat Tsjechië net zo ver is als Oostenrijk. Daarnaast hebben zo ook een uitstekende sneeuwconditie, erg goedkoop en ook hier kennen ze het après-ski. Je hebt hier van December tot April sneeuwzekerheid. Tsjechië is geschikt voor zowel de beginnende snowboarders, maar ook voor de gevorderde is hier genoeg uitdaging te vinden.

Reuzengebergte

De hoogste berg van dit gebied is de Snezka deze berg bedraagt 1602 meter. Het Reuzengebergte is gelegen in het noorden van Tsjechië tegen de Poolse grens aan. Hier is de sneeuwconditie het beste en de sneeuwzekerheid het grootst, maar wat het meest aansprekend is in deze regio is de natuur. In dit gebied kan je vele (ski)dorpjes vinden van alle formaten, er zijn dan ook vele mogelijkheden om een accommodatie te regelen. Voor meer informatie kan je terecht bij Casamundo.

Het Sumava gebergte

Hier zijn de bergen al wat lager, zo is de hoogste berg in deze regio de Plechy 1378 meter. Wat dit gebied kenmerkt zijn de lange uitgestrekte bossen en er zijn hier vijf natuurlijke gletsjermeren. In het midden van dit gebied ligt Zadov-Churanov, dit gebied is uitstekend geschikt voor familievakanties, vanwege zijn lage moeilijkheidsgraad, zo is dit gebied zeker aan te raden als je nog onbekend bent met deze sport. In het zuiden van deze streek is Kramolin, waar je naast uitstekende pistes voor zowel beginners als gevorderde ook een uitgebreid funpark hebt. Ideaal voor als de pistes je gaan vervelen en je jezelf graag wat meer wilt uitdagen.

Kortom

Als je deze winter met je snowboard van de pistes af wilt, dan is Tsjechië zeker de geschikte locatie. Dit aangezien het naast de uitstekende kwaliteit van de pistes, de gunstige bedragen en de skiliften ook een schitterende natuur heeft. Het is een uitstekend land om is iets nieuws te proberen en zo ook nieuwe ervaringen te beleven.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden