The Infamous Havoc Of Mobb Deep

The Infamous is het tweede studioalbum van het hiphop duo Mobb Deep, bestaande uit Havoc en Prodigy en al jaren draaien wij deze plaat grijs van voor tot achteren in de winkel. Het album werd uitgebracht in 1995 en wordt beschouwd als een van de beste en meest invloedrijke hiphopalbums aller tijden.

Het album opent met het nummer "The Start of Your Ending (41st Side)", waarop de donkere, dreigende productie van Havoc en de rauwe flow en rauwe rhymes van Prodigy goed tot uiting komen. Dit zet de toon voor de rest van het album, waarbij de beats en teksten allemaal een sombere, gewelddadige sfeer creëren.

Het hoogtepunt van het album is het nummer "Shook Ones Pt. II", dat wordt beschouwd als een van de beste hiphopnummers aller tijden. Het nummer is een klassieker geworden vanwege de hypnotiserende piano sample, de onheilspellende baslijn en de onvergetelijke rijmvorm van Prodigy en Havoc. Het nummer was ook een grote hit en maakte Mobb Deep in één klap beroemd.

Andere hoogtepunten op het album zijn onder meer "Survival of the Fittest", waarin Prodigy en Havoc hun straatwijsheid tentoonspreiden, en "Eye for a Eye (Your Beef Is Mines)", waarin ze samenwerken met Nas en Raekwon van Wu-Tang Clan.

The Infamous is een tijdloos album dat de tand des tijds heeft doorstaan. De rauwe productie, de diepgaande teksten en de indrukwekkende flow van Prodigy en Havoc maken dit album tot een klassieker in de hiphopgeschiedenis. Het is een must-have voor elke serieuze hiphopfan.

Duik met ons terug in het jaar 1995 en bounce mee op de dikste beats. Kaarten zijn nog beperkt te koop via het Patronaat. Zie je daar!

 

https://patronaat.nl/event/havoc-of-mobb-deep-w-big-noyd-dj-l-e-s-04-05-23/

Hip hop

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden