WasteBoards Skateboards

WasteBoards skateboards
Wasteboards is een uniek en Nederlands skateboardmerk. Kort samengevat maakt Wasteboards handgemaakte skateboards van plastic afval.

Achtergrond WasteBoards
Vanuit de filosofie dat plastic afval niet zo maar afval is zijn de oprichters WasteBoards in Amsterdam begonnen. Voor Wasteboards waren de mannen al bekend van een ander uniek project: Plastic Whale. Dit project ken je misschien wel uit de media. Dit initiatief wil de ‘plasticsoep’ in de zee drastisch verminderen door gebruik te maken van innovatieve middelen en uitvindingen. Nu dit project super goed loopt zijn ze begonnen met WasteBoards. Met Wasteboards willen zij ons inspireren dat plastic veel meer is dan bijvoorbeeld een plastic waterflesje wat je na gebruik weggooid. Het is veel meer dan dat! Plastic is waardevol en het hergebruiken van de bestaande (plastic) grondstoffen zorgt voor veel minder belasting van het milieu.

WasteBoards Bakery
Op grote muziekfestivals staat Wateboards met de ‘Bakery’. In deze ‘bakery’ worden plastic flesjes verzameld, gescheiden, gesorteerd en daarna omgesmolten tot een skateboarddeck. Een uniek proces waardoor elk skatedeck ook weer anders is. Geen één deck is hetzelfde. Bekijk de ‘making-of’ hieronder want dat spreekt veel meer dan dan wij het voor je gaan uitschrijven.

Wasteboards Festival promo from Wasteboards on Vimeo.

Geen één skateboard is hetzelfde
De skatedecks bestaan uit gesmolten plasticdoppen verzameld uit de Amsterdamse Grachten en muziekfestivals. Door de doppen te smelten in een mal te spuiten krijg je een uniek design. Dit is afhankelijk van bijvoorbeeld welke kleuren plastic(doppen) er gebruikt worden. Nadat het plastic is uitgehard worden de trucks en wielen bevestigd en is het skateboard ready to roll. Easy as that! Maar je moet er maar opkomen!

Zelf een steentje bijdragen
Wil jij je steentje bijdragen aan een beter milieu en skateboarden, kom dan langs in de shop of check de WasteBoards online op de site.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden