Where the wild things are

Vrijdag 15 januari rond 19:30u organiseert Filmtheater Kriterion in samenwerking met Ben-G, Girl Skateboards en American Book Centre het premièrefeest voor Where the Wild Things Are. De betoverende speelfilm van Spike Jonze, gebaseerd op het gelijknamige boek van Maurice Sendak, wordt gevierd met een geïllustreerde skateboard expositie van The Girl Skateboard Company en mooie prijzen, zoals exemplaren van het originele boek. Met speciale aankleding en muziek is het feest een perfecte aansluiting op de veelgeprezen film!

Where the Wild Things are vertelt over het excentrieke jongetje Max (acht jaar), die het niet gemakkelijk heeft thuis. Zijn moeder is verwikkeld in een zoektocht naar nieuwe liefde, terwijl zijn zus, een echte puber, ook al geen luisterend oor biedt. Gelukkig kan Max door zijn levendige fantasie vluchten uit de werkelijkheid. Zo ‘belandt’ hij op het eiland van de Wild Things, grote, haast monsterachtige wezens. Zij bieden de achtjarige alles dat hij mist in het echte leven. De Wild Things verkiezen Max zelfs tot koning en leggen hun lot in zijn handen.

De film is een avonturenepos, met een melancholische ondertoon, die vergeleken kan worden met films als The Neverending Story en Lang leve de koningin. Het is een prachtige en levendige film die in de Verenigde Staten zeer succesvol was en reeds een Golden Globe nominatie in de wacht sleepte. Spike Jonze blijkt de juiste persoon voor deze verfilming, want hij weet als geen ander op eigenzinnige wijze het boek te vertalen naar het witte doek. De regisseur heeft veel van zijn eigen visie in het verhaal gestopt, onder andere door de kleine Max een prominente rol te geven. Dit gegeven in combinatie met de sterrencast, ondermeer James ‘Tony Soprano’ Gandolfini, Forest Whitaker en Mark Ruffalo, vormen de juiste ingrediënten voor deze geslaagde verfilming. Jonze heeft echter geen typische kinderfilm gemaakt, het is een emotioneel verhaal over volwassen worden dat bij en tijd en wijle donker aandoet.

Where The Wild Things Are is de verfilming van het beroemde prentenboek van Maurice Sendank, geregisseerd door Spike Jonze (Adaptation, Being John Malkovich). Het boek is in Nederland ook uitgegeven als Max en de Maximonsters en is decennia lang aan kinderen voorgelezen. Deze film is dan ook leuk voor jong en oud, één van de betere kinderfilms van de afgelopen jaren.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden