Birdhouse Skateboards

Birdhouse Skateboards

Revert 95 verkoopt alleen de allerbeste skateboard completes, decks en wielen van Birdhouse. Birdhouse kan je in de winkel kopen of online in de webshop van Revert 95.


Geschiedenis

Birdhouse Skateboards is opgericht in 1992 in Vista, Californie USA door skate legends en ex-Powell Peralta pro skateboarders Per Welinder en Tony Hawk.

Nadat de skate hype van de jaren 80 overgewaaid was wilde Per Welinder betrokken blijven in de skatescene. Hij zocht daarvoor partners voor een nieuw skateboard bedrijf. In eerste instantie benaderde Welinder hiervoor Lance Mountain, een pro skateboarder van het Powel Peralta team en oprichter van het skateboard merk The Firm. Mountain wilde alleen business doen met Welinder als hij 100% eigenaar van het bedrijf zou worden. Per Welinder bedankt hier vriendelijk voor en ging op zoek naar een andere partner.


Tony Hawk

In 1992 vond hij een nieuwe partner, niemand minder dan Tony Hawk. Op basis van 50-50 verhouding startten ze samen Birdhouse Projects. De naam Birdhouse is een verwijzing naar Tony Hawks bijnaam Birdman. Birdhouse Skateboards staat voor passie en ergens vol voor gaan. Voor Hawk en Welinder was en is dit skateboarden. Nu, 24 jaar later, is Birdhouse Skateboards nog steeds één van de beste en meest toonaangevende skateboard merken die er bestaan. En ondanks dat Birdhouse tegenwoordig een grote ondernemening is is er niks veranderd in hun passie voor skateboarden.


Team

Het skate team van Birdhouse bestaat uit skateboarders zoals Tony Hawk, Aron Homoki, Ben Raybourn, Clint Walker, David Loy, Lizzy Armanto, Mike Davis, Clive Dixon, Shawn Hale en Elliot Sloan. In de loop der jaren heeft het team van Birdhouse vele prijzen gewonnen waaronder Thrasher’s King of the Road. De teamrijders hebben op alle covers van de meest toonaangevende skateboard magazines gestaan zoals Thrasher, Skateboard Mag en Transworld Skateboarding. Dit zegt dus genoeg over de kwaliteit van het merk.


Gratis griptape

Alle Birdhouse skateboard decks worden geleverd met gratis griptape. Je kunt zelf aangeven of wij gratis je deck grippen of dat je het zelf doet.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden