Birdhouse Skateboards

Birdhouse Skateboards is opgericht in 1992 in Vista, Californie USA door skate legends en ex-Powell Peralta pro skateboarders Per Welinder en Tony Hawk. Nadat de skate hype van de jaren 80 overgewaaid was wilde Per Welinder betrokken blijven in de skatescene. Hij zocht daarvoor partners voor een nieuw skateboard bedrijf. In eerste instantie benaderde Welinder hiervoor Lance Mountain, een pro skateboarder van het Powel Peralta team en oprichter van het skateboard merk The Firm. Mountain wilde alleen business doen met Welinder als hij 100% eigenaar van het bedrijf zou worden. Per Welinder bedankte Lance voor het aanbod en ging op zoek naar een andere partner.

Het skate team van Birdhouse bestaat uit skateboarders zoals Tony Hawk, Aron Homoki, Ben Raybourn, Clint Walker, David Loy, Lizzy Armanto, Mike Davis, Clive Dixon, Shawn Hale en Elliot Sloan. In de loop der jaren heeft het team van Birdhouse vele prijzen gewonnen waaronder Thrasher’s King of the Road. De teamrijders hebben op alle covers van de meest toonaangevende skateboard magazines gestaan zoals Thrasher, Skateboard Mag en Transworld Skateboarding. Dit zegt dus genoeg over de kwaliteit van het merk.

Birdhouse heeft een aantal vette completes uitgebracht en team decks. Wij hebben deze momenteel in de winkel en online! Check bijvoorbeeld de boards van Tony Hawk!
Bekijk hoe Birdhouse Skateboards is ontstaan hieronder!


Benieuwd naar de Birdhouse Skateboards Collectie? Shop online of kom gezellig langs!

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden