Revert 95 X OBEY Artist Series out now!

Met trots presenteren we de eerste collaboration ter ere van ons 20-jarig bestaan: de Revert 95 X OBEY Artist Series! We vroegen de Haarlemse kunstenaars Joost Swarte, Friso Blankevoort en Floor van het Nederend om hun creativiteit los te laten op het thema ‘The Droste Effect’. Het Droste Effect (genoemd naar de Haarlemse Droste cacaofabriek) is een visueel effect waarbij een afbeelding een verkleinde versie van zichzelf bevat, en die verkleinde versie ook weer een kleinere versie van zichzelf bevat — wat in theorie oneindig door kan gaan. De illustratoren hebben elk een unieke twist gegeven aan dit concept in hun kenmerkende eigen stijl.

Floor van het Nederend
Floor van het Nederend (Haarlem, 1987) is een snel opkomende illustrator die woont en werkt in Amsterdam. Floor tekende veel toen hij jonger was, maar had nooit de ambitie professioneel kunstenaar te worden. Pas nadat hij een studie Communicatiewetenschap af had gereond, kwam hij erachter dat zijn hart toch bij het tekenen lag. Vanaf het moment dat hij zich fulltime op tekenen ging richten is het snel gegaan. Floor heeft onder meer gewerkt voor Vice, Nike en Bataleon Snowboards, en maakte eerder dit jaar al een Artist Series voor OBEY Clothing. Daarnaast maakt hij vrij werk. In juni 2015 presenteerde hij zijn solo-expositie ‘Dog Days’. Floor laat zich inspireren door Amerikaanse underground comics en Franse strips als Guust en Kuifje. Zijn stijl is te omschrijven als donker en rauw, maar niet te serieus.

Friso Blankevoort
Friso Blankevoort (Leiden, 1982) is verantwoordelijk voor de huisstijl van Revert 95. Friso alias Freshco studeerde illustratie aan de Willem de Koning Academie in Rotterdam en maakte door de jaren heen talloze klassieke Revert 95 skateboards, T-shirts, flyers en advertenties. Hij maakte ook het ontwerp voor de eerdere samenwerking tussen Revert 95 en OBEY (2010). Behalve voor Revert 95 werkt hij voor opdrachtgevers als Het Patronaat en maakt hij vrij werk. In 2012 hield hij een solo expositie in Café Struik in Amsterdam. Het werk van Friso is minimalistisch en strak, maar is altijd herkenbaar door de subtiele humor en terugkerende thema’s.

 

Joost Swarte
Joost Swarte (Heemstede, 1947) is een van de grondleggers van de undergroundstrip in Nederland. Zijn werk is onder meer onderscheiden met de Stripschapprijs en de Marten Toonderprijs. Joost zette Haarlem met zijn werk en als initiatiefnemer van de Haarlemse Stripdagen internationaal op de kaart als stripstad. Ook is hij verantwoordelijk voor het ontwerp van de Haarlemse Toneelschuur. Joost werkt in de traditie van de ‘klare lijn’, een term die hij in 1977 zelf bedacht om de stijl van Hergé te omschrijven. Hij heeft in zijn carrière talloze posters, LP hoezen, magazine covers en zelfs postzegels ontworpen. De laatste jaren werkt hij veel voor het gerenommeerde tijdschrift The New Yorker.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden