Skatepark Haarlem

In Haarlem wordt er al jarenlang fanatiek geskate. Een grote groep jongeren is elke week op pleintjes en in parkeergarages te vinden om daar de vetste trucs te oefenen. De groep skaters is zeer divers, het zijn jongeren van verschillende leeftijden, genders en culturen. Zij hebben echter één gemeenschappelijk probleem; het weer… Als het regent, waait of donker is kunnen zij niet skaten. Er bestaat in Haarlem helaas geen mogelijkheid om overdekt te kunnen skaten.

Sinds 3 jaar zet Thomas Adamidis, zelf een fanatiek skater, zich in om overdekt te kunnen gaan skaten in een indoor skatepark. Voor het realiseren van een skatepark heeft hij ruim 3000 handtekeningen opgehaald en aangeboden aan de Haarlemse gemeenteraad. Door middel van dit burger initiatief drong het bij de raadsleden door dat er een skatepark in Haarlem nodig was. De gemeente werd zo enthousiast dat zij Thomas een groot bedrag schonk om het park te kunnen gaan bouwen op de Mincklersweg in Haarlem.


Stichting Skatepark Haarlem

Door het initiatief van Thomas werden ook andere skaters enthousiast. Zij hebben zich verenigd in Stichting Skatepark Haarlem met als doel het realiseren van een overdekt skatepark. In deze stichting zitten leden (wie zijn wij) met verschillende achtergronden zoals ondernemers, technici, leraren en bouwers. Inmiddels heeft de groep ervoor gezorgd dat er voor skaters in Haarlem meer mogelijkheden zijn gekomen om te kunnen skaten. Zo geven zij bijvoorbeeld skatelessen en in samenwerking met de lokale skateshop Revert 95 organiseren ze evenementen. Ook hebben zij hun achterban weten te bereiken en dit heeft geresulteerd in een grote lijst met vrijwilligers die bereid zijn zich in te zetten voor het skatepark.

Het skatepark

Stichting Skatepark Haarlem heeft er voor gezorgd dat er met beperkte middelen een hal wordt neergezet. Onlangs (afbeelding krant) is de fundering van het park gestort. Het park komt op een unieke plek in Haarlem, namelijk aan de Mincklersweg in de Waardepolder. Dit stuk van Haarlem is eenvoudig te bereiken en is een broedplaats van creatieve ondernemingen. De gemeente verhuurt de grond van het park aan de stichting en zij hebben er vertrouwen in dat de stichting het park succesvol kan exploiteren.

Kosten

Wij hebben dus één probleem; er is geld nodig voor de bouw van de obstakels in het park. De beste skaters uit Haarlem hebben de obstakels voor het park ontworpen die ervoor zorgen dat iedere skater zijn vetste tricks kan oefenen. Deze obstakels worden uitgevoerd in hout en metaal en kosten dus veel geld. Wij hebben berekend dat wij met een bedrag van minimaal € 25.000 het grootste deel van de obstakels kunnen bouwen.

Donate, Create & Skate!
Help mee aan de realisatie van Skatepark Haarlem.

DONEER HIER

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden