Snowboard boots passen

We krijgen de laatste tijd veel vragen over het passen van snowboardschoenen. Veel mensen denken dat ze hun boots te klein hebben gekocht en willen hun boots ruilen voor een grotere maat, terwijl de schoenen eigenlijk precies goed zitten. Daarom hebben we een handig handige handleiding voor je gemaakt. Door de volgende stappen te volgen weet je straks zeker of je de juiste maat hebt besteld:

1. Sokken
Pas de schoenen met sokken die je ook bij het snowboarden aan doet. Voor een optimale fit worden snowboardsokken geadviseerd.

2. Maak de schoen los
Maak de buitenschoen zo goed mogelijk los. Bij een Boa Systeem klik je de BOA Ratchet naar buiten. Bij veters of een speedlace systeem maak de veters tot beneden aan de schoen los. Doe vervolgens hetzelfde voor de binnenschoen.

3. Stap de schoen in
Trek de tong van de binnenschoen een klein beetje omhoog, terwijl je de schoen in stapt. Druk vervolgens de tong naar beneden zodat deze mooi aansluit over je wreef. Zorg er daarna voor dat de zijkanten van de binnenschoen over de tong van de binnenschoen heen vallen.

Geen paniek! De juiste maat kan heel erg strak aanvoelen, omdat je nu niet in de “snowboard positie” staat kan de schoen erg krap aanvoelen bij de tenen. Als je verder leest wordt het allemaal duidelijk!

4. Maak de binnenschoen vast
Zorg ervoor dat je voet goed gepositioneerd in de schoen zit; trap met beleid je hiel nog iets meer naar achteren door een keer tegen de vloer te trappen. Hierdoor schuif je je hiel wat dieper in de ‘heel pocket’ en creëer je ruimte voorin voor je tenen.
Maak vervolgens de binnenschoen goed vast via de veter en klittenband sluiting. Let er op dat je de binnenschoen niet te strak vastmaakt, dit kan de oorzaak zijn van drukpunten of een verslechterde bloedsomloop in de voet.

5. Maak de buitenschoen vast
Begin onderaan en werk je weg omhoog als je gewone veters hebt. Bij een BOA of een ander speedlace systeem maak je eerst de onderste zone vast en daarna de bovenste. Flex vervolgens een keer in je boots of zet een paar stappen en sluit vervolgens nog eens de BOA of Speedlace veters voor een betere fixatie.

6. Simuleer een snowboard stance
Als je beide schoenen goed hebt aangetrokken ga je in een snowboard houding staan; zet beide voeten iets uit elkaar en houd je schouders boven je knieën. Flex de schoen naar voren en naar achteren en verplaats je gewicht een paar keer van links naar rechts. Je wilt dat de schoen strak om je voet zit terwijl je voet ontspannen is. Let er vervolgens op dat je hiel zo goed mogelijk vast blijft zitten en er geen drukpunten ontstaan. Wanneer je veel druk zit kan je hiel altijd iets omhoog komen, maar hoe minder je hiel omhoog kan hoe beter. Je kunt ook je snowboard op een kleed leggen en instrappen om aan te voelen hoe de schoenen in je bindingen voelen.

7. De perfecte fit
Houd de schoenen een tijdje aan. De binnenschoen zal als hij iets warmer is geworden alweer iets anders aanvoelen dan toen je hem net aantrok.
Je wilt dat je tenen net de voorkant kunnen raken als je recht op staat, zodra je dan door je knieën in een actieve houding gaat staan moeten ze net van de voorkant loskomen. Rondom je voet wil je geen loze ruimte hebben waardoor je er in zou kunnen gaan schuiven, hij mag strak om je voet zitten. Houd er ook rekening mee dat de liner van een nieuwe schoen nog wat uit kan rekken, bij ons in de winkel kunnen we de meeste binnenschoenen heatmolden waardoor deze nog beter naar je voet zal gaan staan en zelfs kleine drukpunten weggehaald kunnen worden.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden