State Footwear - Free and Liberated

De skate startups schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Allemaal zeggen ze zich te onderscheiden van de mainstream en corporate merken door hun filosofie, marketing en aanbod. Maar het opvallende aan deze trend is dat het alleen maar skateboard decks en kleding merken zijn. Er zijn nagenoeg geen nieuwe skateschoenen merken bijgekomen in de afgelopen vijf jaar. Daar komt met State Footwear verandering in! Kevin Furtado, voormalig brand director van Dekline, doet wat iemand met een gezond verstand niet zou doen; in deze onzekere en hectische tijden een nieuw skateschoenen merk oprichten.

En wij zijn super stoked dat hij deze moedige stap heeft genomen, want wees eerlijk, Nike SB, Converse Cons, en adidas skateboarding hebben nagenoeg geen (nieuwe) concurrentie en domineren al jaren de skatescene. Met State Footwear wordt de keuzemogelijkheid qua echte skateschoenen weer wat groter.
De merknaam State is eigenlijk voluit ‘The Free and Independent State’. Vrij vertaald “De Vrije en Onafhankelijk Staat”, oftewel fck de regels, we doen lekker ons eigen ding. Eigenlijk zoals we bij Revert 95 ook zijn.

Bij State Footwear is er duidelijk voor gekozen om het wiel niet opnieuw uit te vinden. Qua modellen hebben de schoenen een basic style: 4-hole lace en vulc zolen. Verder hebben de schoenen alle technische spec’s die je van een skateschoen mag en moet verwachten: onder andere een extra verstevigde nose en heel, PU insoles, geperforeerd rubber tussen de upper en lining, heel drag, dubbele wrapping en vulcanized zolen. Geen fancy space technology maar oerdegelijke kwaliteit! De schoenen worden gemaakt om mee te skaten en niet voor de wannabe hipsters.
De verschillende modellen worden gedragen door State Footwear teamrijders Ben Gore, Jon Nguyen, Jordan Sanchez, Kevin Coakley en Christian Maalouf. Deze teamrijders zijn stuk voor stuk grote namen in de skatescene en hebben allemaal hun eigen successen met video parts en coverage in o.a. Thrasher Magazine en Transworld Skateboarding.

De eerste levering State Footwear bij Revert 95 bestaat uit modellen: Mercer, Elign X Jordan Sanchez, Elign en Madison. De collectie zal gaandeweg uitgebreid worden met nieuwe modellen en apparel. Blijf de site dus goed in de gaten houden.

Op vrijdag 17 maart komt de eerste State Footwear promo skatevideo “FREE” uit. Ook zal op deze datum de Transworld Skateboarding video “Riddles In Mathematics” uitkomen. Dit is de eerste grote co-videoproductie van State. De video kan je hier via iTunes bekijken (dus kopen 🙁 )

Check hier alvast een trailer:

State Footwear is een merk waar we veel van gaan verwachten en ook veel vertrouwen in hebben. Wij zijn dus stoked! Nu jij nog. Kom langs in de shop en we laten je graag de nieuwe collectie zien. Of shop lekker chill online vanuit je luie stoel >


Check de gehele State Footwear Collectie nu online of kom gezellig langs in de winkel.

Laat een opmerking achter

Alle opmerkingen worden gecheckt voor ze geplaatst worden